top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYort Savul

Tuhafların Gücü Adına!

Kitapseverlerin ilgiyle takip ettiği Hürriyet gazetesinin haftalık kitap-sanat dergisinde bu hafta Hasan Aktaş'a da yer verildi. Kendisine ayrılan köşede Haydar Ergülen, Hasan Aktaş'tan bahsetmeyi ihmal etmedi. Peki Haydar Ergülen, yazısında Hasan Aktaş'tan nasıl bahsetti?

'İyiliğin Gücü Adına!' başlığı ile yayınlanan yazısında Haydar Ergülen, Oğuz Atay'ın Türk Meşhurları Ansiklopedisi tamamlayabilseydi ona önereceği üç isimden biri olarak bahsediyor Hasan Aktaş'tan. Uzatmalı doçent ifadesi ile satırlarından Hasan Aktaş'a yer verirken akademimizin ismini geçirmeyi de ihmal etmiyor. 'Yort Savul adını verdiği yayınevinden çıkardığı Türk Şiiri üstüne tematik kitaplarını, sözlerini ve yorumlarını da okunmaya değer bulduğunu belirtiyor.

Haydar Ergülen, niye Hasan Aktaş'ın da yer aldığı bu üç ismi önereceğini ise aşağıdaki çarpıcı cümlelerle açıklıyor.

"Çünkü Atay’ın hazırlayacağı ansiklopedideki meşhurlar, başka ansiklopedilere kolay kolay alınmazlar da ondan! Onca meşhurumuz dururken, böyle tuhaf mı tuhaf kitaplar yazanları niye alsınlar ki hem? Allahtan böyle tuhaf şeylerin tuhaf meraklıları da var ki bir tür sinefil gibi nerde olsa kokluyor, buluyor, okuyorlar..."

Yazının tamamını okumak için Hürriyet Gazetesi'nin 23 Ekim 2020 Kitap-Sanat ekini temin edebilir veya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

23.10.2020

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page